Yaz Okulu Başvuru Ve Süresi

Yaz Okulu Başvuru Ve Süresi

Yaz okuluna katılmaya karar veren bireysel ya da grup olarak gidecek olan katılımcılar için süreç şu şekilde işlemektedir.

A – Gruplara özel paket hazırlanması, bireyseller için mevcut paketlerin tanıtımı.
B – Yaz okulu için okul, ülke ve şehir tercihi.
C – Grup liderlerinin belirlenmesi.
D – Vize hazırlığı.
E – Uçuş öncesi oryantasyon.
F – Yolculuk, karşılama ve yaz okulu lokasyonuna transfer.
G – Konaklama
H – Dil eğitimi ve aktiviteler.
İ – Beslenme
J – Güvenlik
K – Sigorta ve acil durum süreç yönetimi.
L – İletişim

A – Gruplara Özel Paket Hazırlanması, Bireysel Başvurular İçin Mevcut Paket Tanıtımları

Yaz okulları için isteğe gore program hazırlanabilmektedir. Her grubun ya da kişinin beklentisi farklı olabileceği için gruplara ve kişilere en uygun programı seçmek EduFix International olarak bizim önceliğimizdir. Her bütçeye uygun yaz okulu alternatifi sunulabilir, yaz okulu fiyatını belirleyen kriterler şu şekilde sıralayabiliriz.

1 – Zaman: Programın başlangıç ve bitiş tarihi.
2 – Ülke, şehir ve okul tercihi.
3 – Havayolu ve uçuş zamanı tercihi.
4 – Konaklama tercihi, yurt tipi, aile yanı, rezidans vb.
5 – Konaklama oda tipi tercihi, tek kişi ya da paylaşımlı.
6 – Beslenme ve özel beslenme tercihleri.
7 – Aktivite ve gezi tercihleri.
8 – Ders saati tercihi.
9 – Grup lideri sayısı.

B – Okul, Ülke ve Şehir Tercihi

Yaz okulları için bir çok ülke ve şehir ve bu ülke ve şehirlerin içerisinde de yüzlerce okul alternatif olarak karşımıza çıkabilmektedir. Grupların ve bireysel katılımcıların isteklerini dinlendikten sonra en uygun ve kaliteli okulu seçmek ve yönlendirmek bizim görevimizdir.

C – Grup Liderleri

Grup liderleri yaz okulu programının önemli bir parçasıdır. Genel uygulama, her 10 öğrenci için okuldan bir öğretmen ya da yetkili personel öğrencilerin başında grup lideri olarak gönderilmektedir. Talep gelmesi durumunda grup lideri sayısı arttırılabilmektedir.

Grup liderinin uçak bileti, konaklama, beslenme, transferler ve aktiviteler dahil tüm masrafları EduFix International ve yaz okulu için tercih edilen okul tarafından karşılanmakta, ayrıca grup liderlerine acil ihtiyaçlarını karşılanması için haftalık gidilen ülkeye göre belli bir miktar cep harçlığı tahsis edilmektedir.

Grup liderlerinin görev ve sorumlulukları öğrenciler ile ilgilenmek ve yaz okulu için tercih edilen okul yetkilileri ve diğer ülkelerden gelen grup liderleri ile birlikte koordineli çalışarak programın daha verimli ve keyifli geçmesini sağlamaktır. Ayrıca her yaz okulunun kendi içerisinde görev yapan kadrolu grup liderleri mevcuttur.

D – Vize Hazırlığı

Tercih edilen ülkeye göre hazırlanması gereken vize evrakları vardır ve bu belgeler uzman kadromuz tarafından hem öğrenciler ile hem de veliler ile paylaşılmakta ve EduFix International güven ve tecrübesi ile vize dosyaları hazırlanmaktadır.

Vize süreci oldukça hassas ve tecrübe gerektiren bir süreçtir. Bu yüzden velilerden ve öğrencilerden istenen her bir belgenin eksiksiz olarak hazırlanması şarttır. Bazı ülkelerin vize kuralları katı ve bize saçma olarak gelsede bu süreci sizler için en kolay bir şekilde geçirmek bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır.

E – Uçuş Öncesi Oryantasyon

Yaz okulu yolculuğu öncesinde tüm öğrencilere ve velilerine oryantasyon eğitimi verilir. Gidiş ve dönüş uçuş bilgileri, havalimanı transferler, okulda ilk gün , konaklamalara yerleşme, ilk gün seviye sınavı, yaz okulu ve kampüs tanıtımı, günlük program akışı, yarım gün ve tam gün geziler, okulda yapılabilecek spor ve diğer aktivite bilgileri, grup lideri tanıtımı ve gidilecek ülke ile alakalı bilinmesi gereken temel bilgilendirmeler yapılır.

F – Yolculuk, Karşılama ve Yaz Okulu Lokasyonuna Transferler

Öğrencilerin ve grup liderlerinin uçuş organizasyonları TURSAB üyesi ve A grubu seyahat acentesi desteği ile profesyonel, kaliteli ve güvenli biçimde organize edilmektedir. Uçuşlar tarifeli seferler ile yapılmaktadır. Gidilecek olan lokasyon da okul yetkilileri tarafından karşılanarak, ilgili okula transferleri güvenli bir şekilde yapılmaktadır. Dönüş zamanında yine okul yetkilileri ve grup liderleri gözetiminde okulun kendi resmi aracı ya da kiralanan ve özel sertifikalı transfer şirketi aracılığı ile yapılmaktadır.

G – Konaklama

Katılımcılara yaş gruplarına, ülke ve şehir tercihlerine göre iki farklı şekilde konaklama seçeneği sunulur. Aile yanı konaklama ya da yurt, rezidans, otel tarzı konaklama. Her iki konaklama türünde de öğrencilerin güvenlik ve konforları öncelikle dikkat edilen unsurlardır.

1-) Aile Yanı Konaklama

Aile yanı konaklama seçeneklerinde tercih edilen aileler özel olarak seçilmiş ve gerekli güvenlik kontrolleri yapılmıştır. Öğrenciler tercihe gore aile yanında tek kişilik ya da çift kişilik odalarda konaklayabilirler. İsteğe göre odalar özel banyolu yada paylaşımlı banyolu olabilir.

Odalarda çalışma masası, gardrop, yatak gibi temel malzemelerin olması zorunludur. Ev sahibi aileler misafir ettikleri öğrenciler için aksi bir talep gelmedikçe sabah kahvaltılarını ve akşam yemeklerini hazırlamak zorundadırlar. Yemek tercihlerinde öğrencilerin istekleri, yaşları, varsa alerjileri ve dini hassasiyet tercihleri mutlaka göz önüne alınmaktadır.

Aile yanında konaklayan öğrenciler bulundukları ülkenin kültürünü lokal bir ailenin yanında keşfederken aile bireyleri ile ingilizce pratik yapma imkanı elde edebilirler. Öğrencilerin yanında kaldıkları ailelerin ev kurallarına uygun hareket etmeleri istenir ayrıca belli bir eve giriş çıkış saatleri vardır ve bu saatler aile tarafından takip edilerek ilgili program sorumlusuna iletilir.

2-) Yurt, Rezidans, Otel Konaklama

Yaz Okullarında konaklama için bir diğer ve en çok tercih edilen alternatif ise öğrencilere toplu konaklama imkanı veren yurt tipi, rezidans tipi ya da otel tipi konaklamalarıdır. Bu alternatifler için okullar genellikle üniversite ya da özel lise yurtlarını, özel öğrenci yurtlarını ve ya bulundukları ülkenin şartlarına göre otelleri kullanabilirler.

Otel seçeneğini genellikle Malta Yaz Okulları kullanırlar. Yurtlarda oda yapıları bulundukları kampüse göre değişiklik gösterirler. Bazı yurtlarda tek kişilik oda bazılarında ise paylaşımlı oda seçenekleri bulunabilmektedir. Paylaşımlı odaları olan yurtlar genellikle çoğunluktadır.

Yurtların türüne göre odalarda hem banyo hem tuvalet bulunurken, bazı yurt odalarında sadece lavabo bulunur, tuvalet ve banyo her kata ortak kullanılır. Yurtlarda kız ve erkek öğrenciler ayrı binalarda ya da birbiri arasında geçiş olmayan ayrı katlarda kalırlar.

Oda arkadaşları genellikle farklı ülkelerden gelen öğrencilerden oluşturulur. Bu sayede öğrenciler hem farklı kültürleri tanıma, hem kendi kültürümüzü tanıtma ve ingilizce Pratik yapma imkanı elde edebilirler.

H – Dil Eğitimi ve Aktiviteler

Yaz okullarında uygulanan dil eğitimi o ülkenin yetkili akreditasyon kurumlarınca onaylıdır. İlk gün yapılan seviye tespit sınavı sonuçlarına göre öğrenciler seviye gruplarına ayrılırlar ve her öğrenci kendi seviyesine uygun bir ortamda daha verimli bir eğitim alır.

Sınıfların farklı ülkelerden gelen öğrenciler arasında eşit bir dağılımda oluşturulmasına özen gösterilir. Bu sayede öğrenciler hem bir çok farklı ülkeden öğrenci ile arkadaşlık kurabilir hem de çok çeşitlilik olduğu için ingilizce olarak anlaşmaya gayret gösterirler.

Haftalık ders saati genellikle 15-20 olacak şekilde düzenlenmiştir. Bir ders 45 – 50 dakika sürer. Gramer yanı sıra yaz okullarında konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik bir eğitim programı uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra ingilizce eğitiminin önemli parçaları olan, okuma, yazma ve dinleme üzerine de çalışmalar yapılır.

Yaz okullarında ders dışında öğrenciler dili sürekli bir uygulama ortamında, eğlenceli aktiviteler ve öğretici oyunlar desteğiyle, etkileşimli olarak öğrenirler. Program süresi sadece birkaç hafta sürmesine rağmen, öğrenciler üzerinde çok olumlu etkiler bıraktığı hem veliler hem de öğretmenleri tarafından gözlemlenmektedir. Program öğrencilere zevkli bir yaz tatili dışında yabancı bir dil ile iletişim kurabilme ve kişisel özgüven kazandırmaktadır.

Yaz okullarının vazgeçilmez belki de en zevkli kısmı olan günlük ve haftalık aktiviteler özenle uzman kadrolar tarafından yaş gruplarına uygun olarak hazırlanırlar. Ders sonrası öğleden sonra çok çeşitli aktiviteler yapılmaktadır, bunlara örnek olarak yüzme, futbol, basketbol, akıl oyunları, karaoke, sinema gecesi, eğlence partileri, el becerileri gösterilebilir.

Bu aktivitelerde amaç eğlenirken öğrenmek ve yeni dostluklar edinmektir. Bazı hafta içi yarım gün ve bazı hafta sonları tam gün olacak şekilde geziler düzenlenir. Bu gezilerde gidilen ülkenin tarihi ve güzel yerlerini görmek, müzeleri ziyaret etmek , hayvanat bahçesi ziyaret etmek ya da güzel ve zevkli bir eğlence parkında eğlenmek olabilir.

I – Beslenme

Yaz Okulu programlarında üç öğün yemek program içeriğine dahildir, yemekler okul yemekhanelerinde ya da konaklamaların bulunduğu binalarda ki yemekhaneler de öğrencilere açık büfe şeklinde sunulmaktadır. Ülkenin yöresel mutfağı ile öğrencilerin ihtiyaç duydukları kalori ve enerji miktarlarına uygun olacak şekilde yemek çeşitlilikleri sentezlenmektedir.

Yemek seçenekleri programa katılan öğrencilerin dini, kültürel ve mevsimsel taleplerine göre düzenlenebilmektedir. Gezilerin olduğu günlerde ise öğlen yemekleri kumanya verilmektedir.

J – Güvenlik

Yaz okulu programlarında güvenlik son derece önemlidir ve bu konuda katı kurallar uygulanmaktadır. Öğrencilerin kaldıkları okul kampüsleri 24 saat güvenlik kontrolüne tabidir. Akşam belli bir saatte öğrenciler odalarına geçmekte ve yoklama alınmaktadır.

Öğrenciler ile aynı katlarda grup liderleri de konaklamaktadır. Binalar arasında geçişler kapalıdır. Öğrencilerin kendi başlarına kampüs dışına çıkışlara izin verilmez.

K – Sigorta ve Acil Durum Süreç Yönetimi

Programa katılan her öğrenciye zorunlu kaza ve seyahat sigortası yapılır. Grup liderlerine acil durumlarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi ve eğitim verilir. Bunun yanı sıra okullar özellikle yurtta kalan öğrencilere 24 saat gözetmen vermekte ve acil durumlarda ve sağlık sorunlarında anında bir yetkili ilgilenmektedir.

L – İletişim

Program süresince grup liderleri ve okul yetkilileri EduFix International danışmanları ile iletişim halinde kalmakta ve program süresince gerekli olan bütün konularda karşılıklı bilgi akışı sağlanmaktadır. Veliler çocukları ile grup liderleri vesile ile ya da öğrencilerin kendi kişisel iletişim cihazları ile ders ve aktivite dışında iletişime geçebilirler.

Detaylı Bilgi İçin İletişime Geçiniz.